From BlenderWiki

Jump to: navigation, search
Blender3D FreeTip.gif
IMPORTANT! Do not update this page!
We have moved the Blender User Manual to a new location. Please do not update this page, as it will be locked soon.

Installation af Binaries

Blender er tilgængelig både som en binær eksekverbar og som kildekoden på instituttets hjemmeside (http://www.blender.org/).På forsiden kan du klikke på "Downloads" sektion.

På online manual vært på wikien, kan du normalt bruge den seneste version af Blender placeret på Blender instituttets hjemmeside (selv om alle de funktioner fra den nyeste version er måske ikke helt opdateret). Hvis du bruger en offentliggjorte version af denne manual anbefales det at du bruger Blender version medtages på Guide CD-ROM. I den følgende tekst, når "download" er nævnt, dem, der bruger bogen i stedet bør hente Blender fra cd-rom.

Henter og installerer den binære distribution

Binære distributioner er fastsat 6 primære operativsystem familier (klik venligst dit operativsystem for yderligere installation info):

Nogle uofficielle distributioner kan eksistere for andre operativsystemer. Det er ikke støttet af Blender Foundation, bør du rapportere direkte til deres vedligeholdere:


Binaries for Linux operativsystemer er fastsat to forskellige hardware arkitekturer x86 (Intel og AMD processorer) og PowerPC, og valget mellem statisk forbundet eller dynamisk indlæst biblioteker.

Forskellen mellem det dynamiske og statiske binære filer er vigtigt. De statiske binære filer har OpenGL biblioteker udarbejdet i. Dette gør Blender køre på dit system uden brug af hardware accelereret grafik. Brug statiske version hvis den dynamiske version mislykkes! OpenGL anvendes i Blender for alle tegning, herunder menuer og knapper. Til dette, er du nødt OpenGL installeret på dit system. Denne afhængighed gør en korrekt og i overensstemmelse OpenGL installationen på dit system et krav. Generelt integreret grafik-chips og ældre lave ende grafikkort vil udføre dårligt eller slet ikke med Blender på grund af deres ringe støtte til OpenGL. (Det er ofter muligt at arbejde omkring de fattige OpenGL støtte for disse kort ved hjælp af software baseret OpenGL løsninger som f.eks ved at skrue ned eller slukke hardware acceleration på Windows, eller ved hjælp af softwareMESA 3D på Linux). Kørsel Blender bruge blender-softwaregl script i distributionen kan hjælpe i denne sag.

Rendering er udført af Blender destruktionsanstalter motor i centrale hukommelse og ved de vigtigste CPU af din maskine,så en ikke-grafikkort ikke vil have en effekt, hvis du bruger maskinen kun til destruktionsanstalter (som det ville være tilfældet for en render farm).

Installationsprogrammet vil oprette filer og flere mapper i to steder på din computer: et sæt mapper til Blender selv, og den anden er en bruger sæt mapper til dine brugerdata. Du skal have administrator bemyndigelse til at oprette disse. Mapperne er:

 • . Blender - konfigurationsoplysninger (oftest bedt på dit modersmål)
 • Blendcache_.B - midlertidig plads for fysik-simulation oplysninger (softbodies, klud, væsker)
 • Plugins - tilføjet funktionalitet til teksturer og sekventering
 • Scripts - python scripts at udvide Blender funktionalitet
 • Tmp - midlertidig produktion, gør

Python, den Scripting Language

Python er et generelt formål scriptsprog og der er et særligt interface til at få adgang til alle Blender's interne funktioner fra det pågældende sprog. Scripts er skrevet på dette sprog, som udvider funktionaliteten af Blender, uden at re-kompilere og link den binære distribution. Disse scripts er skrevet af bruger-programmører. Den anbefalede version af Python er normalt og installeret med distribution, men du kan også hente og installere den direkte fra den officielle Python website, og installere det særskilt.De fleste funktioner ikke stole på Python; en bemærkelsesværdig undtagelse er den Hjælp menu, der åbnes en webbrowser pegede på et bestemt sted. Hjælp-tekst er ikke samlet i Blender, skal du hente den nyeste wiki eller pdf brugermanualer fundet her eller www.blender.org.


I almindelighed, uanset hvor du installere Python, er du nødt til at etablere et operativsystem miljøvariabel PYTHONPATH og punkt det til Blender Scripts mappe, hvor python moduler er installeret, f.eks "C: \ Programmer \ Blender Foundation \ Blender \ scripts \ bpymodules" for Windows-maskiner. Miljø-variabler på Windows maskiner er fastsat i de avancerede systemer indstillinger i Kontrolpanel.

Når Blender starter på en maskine med Blender korrekt installeret, vil du se denne besked i console vindue:

 Compiled with Python version 2.5.
 Checking for installed Python... got it!


Ovenstående indlæg betyder, at du har installeret Python og de har den fulde udvikling og udførelse miljø, og vil kunne få adgang til, udføre og køre alle Python scripts, der er bundtet eller tilgængelige for Blender. Hvis du ser en anden besked, såsom:
Could not find platform independent libraries <prefix>
Could not find platform dependent libraries <exec_prefix>
Consider setting $PYTHONHOME to <prefix>[:<exec_prefix>]
'import site' failed; use -v for traceback
Checking for installed Python... No installed Python found.
Only built-in modules are available. Some scripts may not run.
Continuing happily.
Det betyder bare, at den fulde Python er ikke tilgængelig. Hvis du ønsker fuld Python funktionalitet, henvise til Python site for installationsinstruktionerne..

Når du installerer Blender, skal du fortælle Python-modul, hvor du satte scripts. Hvis du vælger at sætte brugeren data i en anden placering for hver bruger, så installationen vil lægge dine scripts i

'C:\Users\<Current User>\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\.blender\scripts' 

mappe. Hvis du vil opgradere, skal du sandsynligvis vil overskrive alle dine gamle scripts med de nye versioner, og ikke har flere versioner af samme script hængende rundt på din pc. Det bedste sted, hvis du ikke vil redigere dem, er at sætte dem i din mappen Programmer med Blender:

 1. Har en søgning på din maskine for et filnavn med ordene "Scripts".
 2. vil du se scripts mappe vises efter den første søgning .... C: \ Programmer \ Blender-2.46/.blender/scripts eller noget lignende ....
 3. åbne scriptet mappe fra søgning vindue. vil du se alle de scripts. Du kan forlade em der eller lægge dem på skrivebordet midlertidigt ....
 4. Så gå til program files, dernæst til blender fundament, så blender mappe, og derefter foretage en ny mappe kaldet scripts i blenderen mappe ....
 5. Træk og slip eller kopiere alle scripts fra hvor nogensinde du lægger dem i denne mappe.
 6. Husk at omfatte 2 modul mapper i scriptfil.
 7. Så, hvis du ikke ved, at dette allerede, Open Blender
 8. I Blender, den øverste menubjælke huder alle præferencer. Træk den ned, og derefter vil du se en knap mærket 'fil stier'.
 9. Når du klikker på at File Paths knap et sæt af stien felter vil blive afsløret.
 10. Gå til scriptet en og bore ned til scriptet mappe, du lige har oprettet i blender, hvor du lægger alle scripts.
 11. Så ramte den knap, der hedder 'Vælg Script Paths ".
 12. Derefter gå til menuen Filer, og gem som standardindstilling så Blender vil huske, at det script mappen, hvor du fortalte det til at se ((CK | U))
 13. Vær forsigtig, men hvis du allerede har gjort ting i blender på dette punkt, hver gang du starter det vil det være standardnummer starte.

Windows

Hurtig Installation

Hent filen blender-2.# #-Windows.exe , (2.## er versionsnummeret) fra downloads del af . org Blender Website. Starte installationen ved at dobbeltklikke på filen. Dette giver dig nogle spørgsmål, for hvilke defaults bør OK. Efter opsætningen er færdig, kan du begynde Blender ret væk, eller bruge indrejse i Start-menuen.

I dybden Instruktioner

Installing Blender!

Hent filen blender-2.##-windows.exe from the 'Downloads' section of the Blender Website. Vælge at downloade det (hvis spurgt), skal du vælge en placering, og klik på "Gem". Derefter navigere til den placering, du har gemt filen i og dobbeltklik på den for at starte installationen.

Den første dialogboks præsenterer dig en nyttig påmindelse: Du skal være logget på din pc som administrator! Du vil blive nægtet adgang, hvis du ikke har rettigheder (Vista bruger især) til C: / Program Files mappe og / eller har tilladelse til at installere eksekverbare software på pc'en. Jeg har Vista installeres som administrator (i filen Explorer, højreklikke på den hentede 'blender-2,46-windows.exe' og vælg 'Kør som administrator' fra højreklikmenuen). Than anden dialogboks præsenterer dig med licens. Du forventes at acceptere det, hvis du ønsker installationen til at gå videre. Efter at acceptere licensen, skal du vælge de komponenter, du vil installere (der er kun én, Blender) og de yderligere aktioner:

 • Tilføj en genvej til menuen Start,
 • Læg Blender symbol på skrivebordet,
 • Associate. Blandingsolie filer med Blender.

Som standard er de alle kontrolleres. Hvis du ikke ønsker nogle foranstaltninger der skal træffes, skal du blot fjerne markeringen af det. Når du er færdig, klikker du påNext. Den næste dialogboks hvor man kan sætte den eksekverbare filer, sædvanligvis i C: \ Program Files mappe.

User File Location

Den næste dialogboks er vanskelig, og det er hvor at sætte brugeren filer. Disse mapper gemme brugerdata, nemlig temp data gerne prøve gør og fysik data. Hver bruger af, at pc kan få deres egne, eller de kalder alle deler en.

Vælg et sted at installere filerne til (standard bør OK), og klik påNext at installere Blender. Tryk Close når installationen er slut.

Bagefter vil du blive spurgt, om du ønsker at starte Blender straks. Blender er nu installeret og kan startes ved hjælp af Start-menuen (en post med navnet "Blender Foundation" vil være skabt af setup rutine) eller ved at dobbeltklikke på en blender fil (*.blend).

Når filerne er udpakket, Blender vil kontrollere, om der kræves system komponenter, som DLL-filer, som du må få fra Microsoft eller din hardwareforhandler. Mest almindelige er en VCRT dll, der er / var ikke bundtes sammen med ældre versioner af Windows. Efter bekræftelse, vil du være i stand til at køre Blender!

Bærbare Installer

Hvis, som mange mennesker, du er) besat med Blender, og b) har et USB-drev, vil du blive glad for at vide, at Blender løber smukt ud for en USB-nøgle. Blot downloade. Zip version og pakke den ud. Du vil måske undgå at have det gemme animationen produktion eller andre midlertidige filer på drevet, da det kan forkorte livet, men ellers, Blender kører fint.

OSX

Installering

Hent filen blender-2.##-OSX-10.3-py2.#-[platform].zip fra downloads del af Blender Website.

 • 2. # # Er Blender version,
 • 10.3 er det minimum OSX version,
 • Py2. # Er Python-version, som bør være 2.3 for de fleste brugere, og
 • [Platform] er enten powerpc eller i386 (Intel), afhængigt af, hvilken type processor Mac har.

Python 2.3 er inkluderet i installationen. Hvis du ønsker at bruge den nyeste version af Python, henvises til Python afsnit på denne side.

Udpak hente ved at dobbeltklikke på filen. Dette vil åbne en mappe med flere filer.

Mac-brugere: Siden Blender bruger OpenGL til at gøre brugergrænsefladen og Mac OSX trækker hele Desktop med OpenGL så godt, skal du bekræfte, at du har tilstrækkelige VRAM i dit system. Blender vil ikke køre med mindre end 8 MB VRAM. Med op til 16 MB VRAM, skal du indstille din skærm til "1000 af farver" (System Preferences -> Displays).

Du nu kan bruge Blender ved at dobbeltklikke på Blender ikon eller trække Blender ikonet til Dock for at tilføje dens ikon dér. Blender starter som standard i et lille vindue. Tips og tricks om OSX version kan findes i filen OSX tips.rtf i installationsmappe. Hvis Blender ikke starte, så sørg for at du har hentet den rigtige version; Ofte har nytilkomne til Blender vil uheld hente Python 2.5 version af uheld prøve Python 2.3 version hvis Blender lader ikke til at lancere.

Linux

Hurtig Installering

Hent filen blender-2.##-linux-glibc#.#.#-ARCH.tar.gz fra »Downloads» del af Blender Website. Her 2.## er Blender version, #.#.# er glibc version installeret på din computer ogARCH i er maskinen arkitektur - enten i386 eller powerpc. Vælg den ene matcher dit system, du skal huske på forskellen mellem statiske og dynamiske bygger.

udpakke arkivet til en placering efter eget valg. Dette vil oprette en mappe med navnetblender-2.##-linux-glibc#.#.#-ARCH,hvor du vil finde denblender binære fil.

Du kan starte Blender, åbne en shell og fuldbyrde ./blender, naturligvis, mens den kører X.

I dybden Instruktioner

Hent filen blender-2.##-linux-glibc#.#.#-ARCH.tar.gz fra »Downloads» del af Blender Website. Vælge at downloade det (hvis spurgt), skal du vælge en placering, og klik på "Gem". Derefter navigere til det sted, du ønsker Blender at installere til(e.g. /usr/local/) og udpakke arkivet (Med tar -xzf /path/to/blender-2.##-linux-glibc#.#.#-ARCH.tar.gz). Hvis du vil, kan du omdøbe den deraf følgende mappe fra blender-2.##-linux-glibc#.#.#-ARCH til noget kortere, feks kun blender.

Blender er nu installeret og kan startes på kommandolinjen ved at indtaste /path/to/blender fulgt op ved at trykke på Enter-tasten i et konsol. Hvis du bruger KDE eller Gnome du kan starte Blender bruger din filhåndtering af valget ved at navigere til det blender eksekverbare og dobbeltklikke på den.

Hvis du bruger Sawfish window manager, kan du tilføje en linje som ("Blender" (system "blender &")) til din .sawfish/rc fil.

Hvis du vil tilføje program ikoner for Blender i KDE
 1. Vælg Menu Editor fra System sub-menu af K-menuen.
 2. Vælg sub-menu mærket Graphics i menuen liste.
 3. Klik påNew Item knappen. En dialogboks vises, at du bliver bedt om at oprette et navn. Opret og skriv et passende navn og klik på OK.
 4. Du vil blive returneret til den menu listen, og den Graphics sub-menu vil ekspandere med din nye post fremhævet. I den rigtige afdeling, skal du sørge for følgende felter er udfyldt,: Name, Comment, Command, Type og Work Path.
  • Name

Feltet skal allerede være udfyldt, men du kan ændre det her til enhver tid.

FyldComment felt. Det er her, du definerer koden, der vises, når du ruller hen over ikonet.

  • Klik på den mappe ikon i slutningen af Command field to browse to the Blender program icon. Vælg programikonet og klik OK for at vende tilbage til Menu Editor.
  • Den type bør Application.
  • work path bør være den samme som den Command, med programnavnet ikke sat. For eksempel, hvis dencommand område læser /home/user/blender-#.##-linux-glibc#.#.#-ARCH/blender, Work Path ville være /home/user/blender-#.##-linux-glibc#.#.#-ARCH/.
 1. Klik på Apply og lukke Menu Editor.

At tilføje et link til Blender på KPanel, RMB Template-RMB.png Klik på et tomt sted på KPanel, derefter svæve over Add. Klik ((bogstavelig | Button)), derefter ((bogstavelig | Grafik)), og vælg ((bogstavelig | Blender)) (eller hvad du har navngivet menupunkt i trin 3). Alternativt, kan du klikke på Configure Panel sub-menu i K-menuen, klik på Add, Button, Graphics,og så Blender.

Du kan tilføje en Desktop ikon for Blender, åbne Konquerer (findes på panelets som standard, eller i System sub-menu af K-menuen), og navigere til Blender programikonet, hvor du første unzipped det. Klik og hold programikonet, og trække det fra Konquerer til et tomt sted på dit skrivebord. Du vil blive bedt om at Kopier Her Flyt her eller link her; vælge link her.

Hvis du vil tilføje program ikoner for Blender i GNOME
 • RMB Template-RMB.png Klik på Gnome Main Menu panelet (

afhængig af den valgte tema ikonet for den Gnome Main Menu panelet kunne vises på en anden måde)

Location of Gnome Main Menu panel

og vælge Edit Menus fra menuen med indstillinger, der vises,

Right clicked panel menu options

or LMB Template-LMB.png click on the Gnome Main Menu panel and navigate to System > Preferences > Look and Feel > Main Menu ( Din menu layout kan være anderledes, hvis det er det næste valg kan hjælpe).

Placering af Hovedmenu editor

 • Endnu en metode til at få adgang til Gnome Main Menu editor er at åbne en terminal / konsol / xterm vindue
Location of Gnome Terminal

og skrive følgende:

 • alacarte <PRESS THE ENTER KEY>
An open Gnome Terminal window

 • After using one of the above methods (hopefully) the Main Menu editor vises.
The MainMenu editor vinduer(alacarte)

 • Vælg Graphics sub-menu fra Main Menu dialogboksen (eller som nogensinde afsnittet du ønsker, at Blender ikonet for at være indeholdt i),
The Main Menu editor windows (alacarte), med venstre hånd Grafik menuen afsnittet udvalgte

klik på New Item knappen.

The Main Menu editor windows (alacarte), with the right hand New Item clicked

 • ICreate Launcher

dialogboksen, skal du sørge for denType: rullemenuen har Application udvalgte.

The Create Launcher dialog box (alacarte)

 • I Create Launcher Dialogboksen også udfylde den Name:, Comment: and Command: fields. Fill the Name: field med programmet navn, for eksempel Blender. Du kan navngive dette uanset hvad du gerne vil, det er det, vises på menuen, men ikke påvirker funktionaliteten i programmet. Udfyld Comment:

område med en beskrivende kommentar. Dette er hvad der skal vises på tooltips popups. Fyld Command:området med den fulde sti tilblender program executable/binary, for example, /home/user/blender-#.##-linux-glibc#.#.#-ARCH/blender

 • Klik på ikonet knappen for at vælge et ikon (ikonet knappen som standard er at øverst til venstre i Create Launcher

dialogboksen, og ser gerne en platform fastgjort til en foråret (afhængig af den valgte tema), eller hvis der ikke ikonet er valgt som tema ordene No Icon kan vises.

The Icon selection/display box (alacarte)

Når musen er placeret over ikonet knappen det vil fremhæve). Der kan eventuelt være et ikon for Blender i din standardplaceringen. Du kan foretage en eller søge efter det ikon, der går med KDE. Dette bør i biblioteket /opt/kde/share/icons/hicolor/48x48/apps/blender.png (hvis du installeret KDE). Hvis din installation bibliotek er forskellige, kan du søge efter den ved hjælp af denne kommando i en terminal eller Console:

 • find / -name "blender.png" -print <PRESS THE ENTER KEY>
 • Hvis du ikke kan finde din Blender ikonet kan du bruge denne 2,45 Blender ikon for Gnome Blender ikon Blender 2.45 Icon Pixmap for Gnome.png, skal du blot klikke på billedet og gemme det på din computer.
 • Når du har fundet det ikon, du vil bruge til Blender, skal du vælge det i Browse Icons dialogboksen, og vælg denOk button to confirm it.
Browser Dialog displaying available icons in specified location (alacarte)

 • Klik derefter på Ok knappen iCreate Launcher Dialogboksen for at oprette den nye menu og ikonet post i Main Menu editor dialog. Vær sikker på at. Vis elementet er valgt til venstre for den nyeoprettede Blender indlejring.
 • Klik på Close knappen for at lukke Main Menu editor.
 • Now you should have access to Blender from the Gnome Menu as well as an icon assigned.
 • Hvis du vil tilføje en ikon for Blender, LMB Template-LMB.pngKlik på GnomeMain Menu panel og navigere til Blender menuen indlejrede placering i menuen, så RMB Template-RMB.png Klik på Blender menuen post, og vælg Add this launcher to panel. Når dette er gjort blenderens ikon vil blive vist på panelet
Right click menu from Main Menu Blender Icon (alacarte)

 • Du kan tilføje en Desktop ikon for Blender, er det næsten det samme som at tilføje en ikon for Blender men i stedet for at vælge Add this launcher to paneldu i stedet vælge Add this launcher to desktop.

FreeBSD

Installering

Hent filen blender-2.##-freebsd-#.#-i386.tar.gz fra downloads del af Blender Website. Her 2.## er Blender version i øjeblikket 2,45, #.# er FreeBSD version og i386 er maskinen arkitektur. Du kan starte blender bare åbne en shell og fuldbyrde ./blender, naturligvis, mens den kører X.

Irix

Installering

Hent filen blender-2.##-irix-6.5-mips.tar.gz fra »Downloads» del afBlender Website. Her 2.## er Blender version (i øjeblikket 2,45), Python version 2.4, 6.5 er IRIX version og mips er maskinen arkitektur.

Du kan starte Blender bare åbne en shell og fuldbyrde ./blender, naturligvis, mens den kørerX. Blender blev oprindeligt udviklet til IRIX platform, men er i øjeblikket ikke aktivt opretholdes for alle IRIX arbejdsstation versioner. For nogle arbejdsstationer ydeevne problemer er blevet rapporteret.

Solaris

Install

Hent filen blender-2.##-solaris-2.8-sparc.tar.gz fra »Downloads» del af Blender Website. Her 2.## er Blender version (i øjeblikket 2,45), Python version 2.5, 2.8 er Solaris version og sparc er den maskine arkitektur.

I øjeblikket ingen yderligere instrukser til Sun Solaris er tilgængelige. Anvend venligst Blender Website fora for støtte.

MorphOS

Install

Download den uofficielle filblender_2.##-mos_bin-yyyymmdd.lha fra http://www.yomgui.fr/blender/. Her er 2.## blenderens version (i øjeblikket 2,45) og yyyymmdd datoen stempel. Kilder findes på samme link.

I øjeblikket ingen yderligere instrukser til MorphOS er tilgængelige. Anvend venligst Blender Website eller MorphOS fora for støtte.

Konfigurer din Blender

De generiske installation af Blender har tonsvis af funktioner og ser temmelig cool, too. Når du installerer en opgradering, der er et par ting, du ønsker at gøre:

 • 'Point' Blender til ressourcer på din maskine
 • Kopier og regression test brugerdefinerede python scripts
 • Fortæl Blender, hvor rækkefølge og texturering plugin
 • Tilpas din animation, modellering, materiale, rækkefølge og scripting desktops
 • Definer din standard animation output directory

Den øverste vindue indeholder alle User Preferences - click here for more info, herunder en fil Paths fanen at du bør oprette. Gå derefter ind på din \Blender\Scripts\ mappe og kopiere de ikke-udloddede scripts i dit.blender\scripts directory. Din tekstur og sekvens plugin pathspecs er under User Preferences, og jeg holder mine i \Blender\bin mapper med deres egen. Deres forskellige desktops er udvalgt fra venstre rullemenuen øverst på skærmen. Du kan størrelse og reconfigure hver af disse, så de passer til netop din yndlings opstilling (for newbies, standardindstillingerne er fint). Hvis du klikker på Render knappen til toppen Output mappe, hvor dine animationer er sat (som standard), og du vil måske gerne, at i din temp-mappe. Endelig vil gemme alle dine ændringer med CtrlU.

Blender3D FreeTip.gif
Info
The key combination CtrlU gemmer alle indstillingerne for den aktuelt åbne Blender fil i standardnavnet Blender fil (som normalt kaldes. B.blend). Indstillingerne i standard Blender fil læses når Blender er først begyndt, eller når CtrlX presses til at starte en ny fil. Hvis du ved et uheld ændre indstillingerne i din standard Blender fil der er et par måder til at komme tilbage fabrikkens standardindstillinger:
 • Gå til menuen Filer og vælg Indlæs fabriksindstillinger, når det er gjort trykke tastekombinationen CtrlU for at gemme nyligt lastes fabriksindstillinger til Blender standard fil. Hvis du har en ældre version af Blender denne metode kan ikke være til rådighed i så fald prøve den anden metode.
 • Slet den. B.blend fil (placering kan variere mellem operativsystemer, skal du kontrollere dit system), og når Blender er genstartet det vil genskabe den ved hjælp af indbyggede standardindstillinger.


Setting up a user directory structure

If you are new to setting up Blender on your PC, you may want to stay organized, as you will quickly accumulate many models, textures, pictures, .blend files, .zip files, scripts, etc. Mushing them all together in one directory leads to confusion, so it is recommended that you spend a few moments creating a few folders to keep stuff organized. The following is a recommendation based on a few years' experience. There are also free tools to help you manage larger projects (i.e. CVS/Subversion and Verse) but those are beyond the scope of this document.

For casual users, a suggested structure to create on your workstation's hard drive is:

 • C:\Blender - a shared folder containing the following subfolders:
  • \bin\ - downloaded binaries (installation exe's) and utilities and add-ons such as Yafray, Python, Gocubic, Panocube, Virtual Dub, etc.
  • \examples\ - work done by others (pictures, movies) for offline study
  • \lib\ - a library of reference material (more on this later)
  • \man\ - User manuals, pdf guides such as Blender Basics, videos from experts, quick reference cards and 'how-to' notes you've made
  • \play\ - your own playground; a directory to save .blend files you're just playing around with
  • \script\ - python scripts that are not distributed with Blender
  • \tmp\ - a temporary place for temporary output; a swap space
  • \tut\ - "how to" tutorials collected from the web. There are many videos and web pages out there (save as a complete web page).
  • \util\ - Blender utilities, such as Make Human, World Forge, and Tree Generator.
  • \work\ - And last but not least, if you actually latch onto a meaningful project that maybe evolves out of the playground, put it here.

Folder forklaringer

De vigtigste Folder er/Blender/, som jeg holder om XP under/Shared Downloads/. Opret en undermappe /Blender/bin/ at holde den hentede binaries eller .exe installere filen, samt alle andre eksekverbare programmer forbundet med Blender, såsom Manual/YafRay, og nogle fiks DLL's du vil gå igennem for at udvide Blender funktionalitet.

 • Library: Jeg ved, du vil oprette verden, men der er allerede en masse modeller og kram derude på www at andre kreative mennesker har skabt. At afholde denne rigdom af præ-bygget viden, oprette et bibliotek (/Blender/lib/) at holde det her. Undermapper under, der kunne /mesh (at holde blandingsolie filer masker), /tex at holde tekstur-billeder, og /pic at holde billeder, såsom reference billeder. Min/blender/lib/mesh mappe har undermapper /animal, /human, /machine, og /house,for at nævne et par stykker, at holde blend filer, der indeholder modeller af de typer af ting./tex mappe har et lignende sæt mapper indeholdende jpg's og endda blandingsolie filer, der indeholder fælles materiale indstillinger, der bruges til at farve og maling objekter. Min /tex mappe indeholder /nature, /buildings, /painted, og /metal undermapper./pic mappen indeholder reference billeder af mennesker (Angelina Jolie), ansigter (min datter), møbler, min bil (en Dodge Viper), og andre referencereagenser billeder og begrebet kunst, at jeg vil bruge som reference, når modeling.
 • Manual and User Guides: Lav en /Blender/man/ fil til at holde brugermanualer og vejledning filer i enten html, word(.doc)og eller.pdf formater. Der er et par af disse flyder rundt. Også bruge denne mappe til at gemme de lokale kopier af disse wiki sider for off-line reference.
 • Tutorials: Der er masser af tutorials rundt og kan downloades. Opret en /Blender/tut/ biblioteket til at holde gode tutorials, som du finder. Nogle tutorials er hostet af enkeltpersoner og kan forsvinde, så hvis du finder en guide, som hjælper dig ved at hente det ind i denne mappe.
 • Python scripts: Blender bruger et script-sprog, Python, at udvide dens funktionalitet. Der er snesevis af disse scripts der kan indlæses af Blender. Som du finde dem, gemme dem i en /Blender/script/ directory, såvel som enhver batchfiler du skriver for at gøre sikkerhedskopier osv.
 • Utilities: Blender har udviklet sig til det punkt, hvor der er komplette programmer, der skaber vidunderlige ting. Hold dine Make Human og World Forge små programmer (for eksempel) i /Blender/util/.
 • Just Do It!: Så Nu skal du bruge nogle af dine egne rum, min unge padawan. Lav /Blender/play/ og /Blender/work/

mapper til at holde afspille filer, og for, når du rent faktisk har et meningsfuldt projekt at arbejde på en analysedatabase. Jeg har brugt Blender at skabe et kommercielt, en dokumentarfilm om Niger, og et patent (#6,796,205), så jeg har en subdir under /Blender/work eller hver enkelt af disse projekter. De /Blender/work/ mappe har en mappe til hvert projekt, og nedenfor, at et sæt /tex, /pic, /render, og /wav mapper til at holde teksturer, billeder, gøre produktionen, og lydfiler, respektive. De faktiske blend fil holdes i /work/xxx/ folder, hvor xxx er det korte navn for projektet./Blender/play/ mappe er løst organiseret iYafray, anim (animation), Lighting, og andre mapper, dybest set en papirkurv bunke, at jeg rode rundt i, når jeg huske, at jeg gjorde noget lignende <angiv nuværende problem> men kan ikke huske, hvordan man kan gøre det igen.

Compiling Kildekonvertering

Der er i øjeblikket fire opbygge systemer for at gøre en binær for de forskellige operativsystemer understøttes. Se denne webside for mere information om at kompilere en specialinstallation binære for din maskine. Dette [http://www.blender.org/development/building-blender/ Linket er i wiki-format], og giver flere oplysninger så godt.

Samle de Plugins

Plugins er dynamisk indlæst rutiner at udvide funktionaliteten i enten tekstur generation eller sekventering (billede manipution). Se denne tråd for mere information Se.

Hardware Support

Blender understøtter 64-bit hardware-platforme, der kører en 64-bit UNIX-operativsystem, fjerne 2Gig adresserbare hukommelse grænse. Der arbejdes på at understøtte en Windows 64-bit OS (indkaldelse af bygherren hjælpe!)

Blender understøtter multi-CPU chips, ligesom Intel Core-Duo og AMD X2 chips ved at tilbyde enGevind:indstilling, når destruktionsanstalter til at arbejde både støbekerner parallelt når destruktionsanstalter et billede.

Blender understøtter en bred vifte af pen-baseret tabletter på alle større operativsystemer, især OS X, Windows XP og Linux OSes.

Gode råd om at gøre Blender køre hurtigere og gøre det hurtigerecan be found here.