From BlenderWiki

Jump to: navigation, search
Blender3D FreeTip.gif
IMPORTANT! Do not update this page!
We have moved the Blender User Manual to a new location. Please do not update this page, as it will be locked soon.

Editarea Armaturii

Mode: Modul Editare

Hotkey: ⇆ Tab

Ca la oricare alt obiect, armatura se editeaza in modul Edit mode (⇆ Tab).

Editarea unei armaturi implica actiunea a doua activitati:

  • Editarea oaselor – adica adaugarea/inserarea/stergerea/extrudarea/subimpartirea lor…
  • Editarea proprietatilor oaselor – include caracteristici pentru chei, cum ar fi proprietatile de transformare (adica deplasare, redimensionare etc…) si relatiile dintre oase (relatia copil-parinte si conexiuni), apoi numele oaselor, influenta lor, comportament in modul Pose etc.

Acestea sunt metode standard de editare, similare cu editarea retelelor. Blender are un instrument avansat pentru "schitarea armaturii" - “armature sketching”, numit Etch-a-Ton. Acelasi instrument poate fi folosit pentru sabloane, adica folosirea unei alte armaturi ca sablon pentru cea curenta…

Exclamation mark.png

Este importanta intelegerea unui lucru la editarea armaturii: faptul ca editati pozitia de repaos a armaturii, adica “starea implicita”. O armatura in pozitia de repaos are toate oasele fara rotire, redimensionarea la 1.0 in propriul spatiu local.

Diferitele pozitii - poses pe care le creati ulterior pornesc de la pozitia de repaos – deci daca o modificati in modul Edit, toate pozitiile realizate deja vor fi modificate. Deci ar fi bine ca sa va asigurati ca armatura este definitiva inainte de a incepe actiunile de acoperire cu retea - corpul propriu-zis (skin) si pozitionare (pose)!

Exclamation mark.png

Retineti faptul ca unele instrumente lucreaza pe capetele oaselor, iar altele pe intregul os. Atentie sa nu le confundati.